Contul tău MyAccount

Intră în contul tău

Nu ai cont MyAccount? Nu e panică, creează-l acum

MyAccount

?

Intră în contul tău

Nu ai cont MyAccount? Nu e panică,   creează-l acum »

Aplicația MyAccount

Ai toate serviciile într-un singur loc!

Procesul de recrutare şi selecţie

Prin procesul de recrutare şi selecţie, Telekom Romania îşi doreşte să atragă în interiorul companiei cel mai valoros capital uman de pe piaţă, pentru că noi ştim că acesta este principalul avantaj competitiv pe care îl putem avea într-un viitor pe termen lung.

Am construit procesul de recrutare pentru a oferi candidaţilor o experienţă semnificativă pentru viaţa lor profesională. Întâlnirea cu recrutorii noştri este un bun prilej în care trebuine să devii conştient de talentul tău, de expertiza şi abilităţile deţinute, precum şi de nivelul tău de pregatire profesională; toate acestea te vor ajuta să-ţi faci o evaluare corectă a şanselor înaintea procesului de recrutare şi în timpul lui. Noi ţinem cont de toate acestea şi le punem în balanţă cu necesităţile companiei, asigurând egalitatea de şanse şi tratament pentru toţi candidaţii noştri.

Procesul de recrutare şi selecţie din cadrul companiei presupune urmatorii paşi:

1. Depunerea candidaturii (CV-ul împreună cu scrisoarea de intenţie)

La secţiunea "Posturi disponibile" sunt afişate oportunităţile de carieră din cadrul companiei. Aplică pentru poziţia care se potriveşte intereselor şi profilului tău. Dacă în momentul în care aplici nu există nicio oportunitate de carieră care să raspundă nevoilor tale de carieră, ai posibilitatea să îţi înregistrezi CV-ul în baza noastră de date, aplicând la postul “Alte posturi – pentru baza de date – Telekom Romania”, completând în profilul tău domeniul de care eşti interesat (ex. IT, HR, marketing, etc.). Aplicaţia spontană îţi oferă posibilitatea să afli primul de noile oportunităţi de carieră  din cadrul companiei şi să fii invitat să participi în procesul de recrutare şi selecţie.

2. Analiza candidaturilor

CV-urile şi scrisorile de intenţie vor fi analizate şi evaluate de catre specialiştii în Recrutare. Această etapă constă în selectarea candidaturilor care se potrivesc cerinţelor afişate în cadrul anunţului de recrutare. Unul din principalele criterii de selecţie îl consituie potenţialul candidatului de a evolua în cadrul Grupului. Dacă acesta se potriveşte profilului căutat, va fi luat în considerare imediat în cadrul proceselor de recrutare deschise. Dacă nu, el va fi stocat în baza noastră de date şi vei fi contactat pentru viitoare oportunităţi de carieră.

3. Primul interviu

Primul interviu va fi susţinut cu specialistul în Recrutare. Vei avea ocazia de a-ţi susţine experienţa şi de a ne demonstra abilităţile tale prin exemple relevante şi detaliate. Fii sincer când menţionezi punctele tale forte deoarece va trebui să le demonstrezi ulterior.

Pentru tine, această întâlnire poate fi ocazia potrivită pentru a ne evalua ca organizaţie, şi pentru a înţelege în ce constă poziţia pentru care ai candidat şi ai fost selectat. Prin urmare, interviul reprezintă pentru ambele părţi o excelentă oportunitate de a ne cunoaste şi evalua reciproc.

Interviul îţi oferă cu adevărat posibilitatea de a afla informaţii detaliate despre noi, deoarece considerăm că interviul este un proces bidirecţional: pentru tine este important să te dezvolţi profesional şi personal, dar în egală masură şi pentru noi este important să fim aleşi de tine şi să faci parte din echipa noastră. La sfârşitul interviului, reprezentanţii companiei îţi vor raspunde la toate întrebările pe care le vei adresa.

4. Etapa de testare

În funcţie de poziţia deschisă, pe lângă interviu, utilizăm cel puţin o metodă suplimentară de evaluare. Aceasta va fi aleasă de către echipa de recrutare împreună cu managerul angajator, şi are ca scop, din nou, să-ţi evalueze abilităţile în raport cu acele competenţe necesare pentru a ocupa o anumită poziţie. Cel mai adesea, va fi vorba despre un test tehnic, ce va cuprinde întrebări şi probleme din domeniul pentru care ai aplicat, de un nivel de dificultate ajustat nivelului de cunoştinţe cerut de postul vizat. Etapa de testare presupune administrarea testelor atât tehnice specifice postului pentru care ai candidat, cât şi non–tehnice (ex.abilităţi numerice, personalitate, etc). 

5. Interviul final

Interviul final va fi susţinut de managerul în subordinea căruia se află poziţia, şi de directorul de divizie, în funcţie de nivelul poziţiei. Scopul este acela de a cunoaşte în amănunt abilităţile şi cunoştinţele tehnice pe care le deţii cât şi de a întreba tot ceea ce vrei să afli despre job, echipă, proiecte şi posibilităţi de dezvoltare personală si profesională.

6. Decizia de angajare

Ne dorim ca, încă de la început, relaţia ta cu Telekom Romania să fie puternică şi bazată pe încredere şi transparenţă. În această etapă, îţi vom prezenta oferta de angajare şi, odată cu acceptul tău, se va încheia şi procesul de selecţie. Chiar dacă nu eşti finalist într-un anumit proces de recrutare, te asigurăm că, după ce ai trecut prin procesul nostru de evaluare, te vom contacta pentru a-ţi comunica decizia pe care am luat-o şi pentru a-ţi furniza feedback în legatură cu rezultatele obţinute la teste. Decizia noastră finală îţi va fi comunicată şi prin email. 

Întrebări şi răspunsuri

Cum pot să vă trimit un CV?

 

Aplicarea pe un post este foarte simplă: poţi trimite CV-ul utilizând oricare dintre urmatoarele canale de comunicare:

  • Poţi aplica prin intermediul site-ului de recrutare pe care ne-ai găsit anunţul;
  • Poţi aplica prin intermediul site-ului companiei.

Pot să aplic simultan pentru mai multe poziţii?

 

Da, poţi să aplici pentru orice poziţie care crezi că se potriveşte profilului tău. Este suficient să intri pe site-ul nostru, secţiunea “Cariere” unde vei găsi lista actualizată a poziţiilor deschise, iar apoi să trimiţi CV-ul.

Cum se desfasoară procesul de recrutare?

 

Pentru o prezentare detaliată a acestui proces, te rugăm să accesezi secţiunea Cariere/Procesul de recrutare.

Pot obţine o descriere a postului?

 

Sigur. Toate poziţiile pe care le anunţăm ca fiind deschise, cuprind în descrierea lor elemente din Fişa de Post: responsabilităţile şi cerinţele pe care trebuie să le îndeplinească cel care ocupă respectiva poziţie, ceea ce te poate ajuta să înţelegi mai bine care este specificul postului. Te rugăm ca, înainte de a aplica, să citeşti cu atenţie anunţul

Aspectele legate de pachetul salarial al poziţiei pentru care ai aplicat vor fi discutate în ultima etapă a procesului de selecţie, doar cu persoana care este selectată pentru angajare. Oferta financiară este personalizată pentru fiecare finalist al unui proces de recrutare. Oferta finaciară este stabilită pe de o parte în funcţie de complexitatea postului cât şi în funcţie de experienţa şi expertiza persoanei selectate pentru ocuparea poziţiei vacante. Din aceste motive, oferta financiară nu poate fi prezentată tuturor candidaţilor implicaţi în procesul de selecţie.

Cât durează procesul de selecţie?

 

Durata unui proces de recrutare depinde de mulţi factori, dar de-a lungul tuturor etapelor prin care vei trece ne vom asigura că primeşti toate informaţiile de care ai nevoie. Pe de altă parte, suntem conştienţi de timpul pe care îl investeşti parcurgând tot acest proces, prin urmare facem tot posibilul să fim rapizi şi eficienţi. Durata medie este de trei săptămâni.

Cum voi afla că urmează să particip la interviu?

 

Dacă vei fi selectat pentru a participa la interviu, vei fi contactat telefonic pentru a programa împreună întalnirea. În cazul în care nu eşti disponibil prin telefon, vei primi un mesaj prin email.

Toţi candidaţii noştri implicaţi în procesul de recrutare şi selecţie sunt contactaţi dupa primul interviu, pentru a le transmite răspunsul nostru.

Chiar dacă pe moment nici unul dintre posturile disponibile nu ţi se pare potrivit, te rugăm totuşi să ne trimiţi CV-ul tău aplicând la o poziţie generală denumită “Alte posturi – pentru baza de date – Telekom România”, completând în profilul tău domeniul de care eşti interesat (ex. IT, HR, marketing, etc.) Aplicarea îţi oferă posibilitatea să afli primul de noile oportunităţi de carieră din cadrul companiei, şi să fi invitat să participi în procesul de recrutare şi selecţie.

 
 
Folosești un browser pentru care nu mai oferim suport. Pentru a vizualiza corect conținutul site-ului telekom.ro, te rugăm să folosești ultimele versiuni a broweserelor Chrome, Firefox, Safari, Opera sau Edge.

Salutare!

Veștile bune pentru afacerea ta ajung cel mai rapid pe e-mail.

Abonează-te la newsletterul de business pentru noi oferte, promoții și beneficii exclusive.

Vreau newsletterul