Contul tău MyAccount

Intră în contul tău

Nu ai cont MyAccount? Nu e panică, creează-l acum

MyAccount

?

Intră în contul tău

Nu ai cont MyAccount? Nu e panică,   creează-l acum »

Aplicația MyAccount

Ai toate serviciile într-un singur loc!

 

Protecţia copiilor în utilizarea tehnologiei de comunicare

Dispozitivele mobile şi de comunicare evoluează permanent, atât la nivel tehnologic, cât și la nivelul serviciilor furnizate. Acest progres tehnologic este determinat de necesitatea noastră de a comunica, de a fi mai informați, de şi de a ne distra prin intermediului dispozitivelor tehnologice pe care le putem purta cu noi aproape tot timpul. Fiecare pas al evoluției tehnologice este imediat observat și adoptat de tânără generație. De aceea, părinții trebuie să fie bine informați despre serviciile pe care le oferă tehnologia (apelurile de voce şi SMS, schimbul de imagini, accesul la Internet si la retelele de socializare) pentru a fi capabili să își îndrume copiii în privința modului în care să utilizeze în mod adecvat și sigur tehnologia, dar și să decidă ce servicii să permită copiilor să utilizeze.

Coaliția la nivel de CEO pentru a face Internetul un loc mai bun pentru copii

Telekom Romania ca membru al OTE-COSMOTE Group și Deutsche Telekom Group, este parte a "Coaliției la nivel de CEO pentru a face Internetul un loc mai bun pentru copii” (”A CEO Coalition to make the internet a better place for kids”). Această platformă de auto-reglementare a fost inițiată de Comisia Europeană în luna decembrie 2011 și are ca semnatari 31 de președinți de mari companii din domeniul telecomunicațiilor și tehnologiei informației. Această platformă comună se referă la acțiuni în următoarele domenii:

  • Instrumente simple și robuste de raportare pentru utilizatori
  • Facilități de protejare a intimității în funcție de vârstă 
  • Utilizarea largă a clasificării conținutului online 
  • Control parental asupra utilizării Internetului de către copii 
  • Eliminarea efectivă a materialelor care constituie abuzuri asupra copiilor 
  • Măsuri generale

Siguranta copiilor in internetAi grijă de siguranţa copiilor tăi pe internet!

Dintr-un studiu realizat de companie şi UNESCO în rândul a câteva mii de elevi din toată țara, a reieșit că majoritatea covârşitoare a copiilor navighează pe internet nesupravegheaţi, iar 45% au recunoscut că au transmis date personale despre ei pe internet. 

Nu-ţi expune copiii la conţinut inadecvat pe internet!

Siguranta copiilor pe internet

  • Raportează materialele şi activităţile cu conţinut ilegal şi periculoase pentru copii, prezente la nivelul internetului.

Dacă ai întâlnit pe internet materiale sau situaţii dăunătoare copiilor, raportează-le acum.

Informaţii privind tipul de conţinut ce trebuie raportat se găsesc aici.

Informaţii privind tipul de conţinut ce trebuie raportat se găsesc aici.

Hotline-ul Ora de Net este un punct civil de contact care primeşte şi gestionează sesizările de pe internet
referitoare la orice tip de conţinut care afectează copiii şi are caracter ilegal, respectiv dăunător.

 

Siguranta copiilor pe internet

Ajută-ţi copiii să navigheze în siguranţă pe internet!

Dacă eşti părinte sau ai în îngrijire copii, poţi preveni situaţii periculoase pentru copii şi adolescenţi în mediul virtual prin folosirea unui instrument european ce promovează utilizarea sigură și responsabilă a internetului de către copii: platforma Ora de Net, coordonată în România de Organizația Salvați Copiii. Pe lângă activitățile de informare derulate în cadrul școlilor, programul pune la dispoziția utilizatorilor de internet și o linie de consiliere (Internet Helpline) unde specialiștii Ora de Net oferă sfaturi și soluții la problemele întâmpinate de copii în mediul online.

 

 

 

Prevenirea abuzului pe internet

Despre prevenirea abuzului online puteți afla mai multe contactând 116 111, linia telefonică dedicată copiilor la nivel european, gestionată în România de Telekom și Asociația Telefonul Copilului. La 116 111 puteți sesiza totodată situații în care copiii sunt victime ale abuzului în mediul digital, situații precum cyberbullying, online grooming, expunerea copiilor la conținut ilegal pe internet, exploatarea copiilor în mediul online. Sesizarile pot fi transmise si la adresa de e-mail: telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro Totodata, atât la 116 111, cât și la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro, puteți solicita consiliere juridică gratuită, oferită de specialiștii organizației. Asociația Telefonul Copilului colaborează cu toate instituțiile abilitate să intervină în astfel de situații, sesizarile urmând să ajungă la autorități pentru a interveni și a opri abuzul asupra oricarui copil despre care organizația a fost informată. Sesizările pot fi transmise anonim către Asociația Telefonul Copilului. Aflați mai multe la: www.telefonulcopilului.ro / www.116111.ro

Semnalarea abuzului direct de pe telefonul mobil, prin aplicația HappyGraff

HappyGraff este prima aplicație care oferă acces la servicii de semnalare a abuzului online și fizic asupra copiilor și adolescenților, precum și la servicii de consiliere, direct de pe telefonul mobil. Aplicația integrează următoarele funcționalități: apel gratuit la numărul Telefonul Copilului 116111 și fereastră de chat care permit conectarea directă cu specialiștii în domeniu. În același timp, aplicația mobilă HappyGraff funcţionează și ca un jurnal în care adolescenţii îşi pot înregistra stările emoţionale ori de câte ori simt nevoia şi în care au acces la sfaturi utile despre cum să gestioneze diferite situaţii cu stări emoționale dificile. HappyGraff poate fi accesată pe telefoane mobile cu sistem de operare Android și este disponibilă pentru descărcare, în mod gratuit, în GooglePlay și din website-ul Asociatiei Telefonul Copilului. Aplicația mobilă HappyGraff a fost dezvoltată de Asociația Telefonul Copilului cu susținere financiară din partea Telekom Romania.

 
 
Folosești un browser pentru care nu mai oferim suport. Pentru a vizualiza corect conținutul site-ului telekom.ro, te rugăm să folosești ultimele versiuni a broweserelor Chrome, Firefox, Safari, Opera sau Edge.

Salutare!

Veștile bune pentru afacerea ta ajung cel mai rapid pe e-mail.

Abonează-te la newsletterul de business pentru noi oferte, promoții și beneficii exclusive.

Vreau newsletterul